مقایسه امنیتی درب اتوماتیک و درب دستی
مقایسه تفاوت عملکرد درب اتوماتیک و درب دستی:
در مقاله زیر هدف این اساس است که یک مقایسه اساسی از تفاوت عملکردهای درب اتوماتیک و درب دستی دید کلی به دست آوریم
مهمترین نکته این مسئله است که آیا یک درب ایمن کار می کند یا خیر؟
البته باید بدانید چنین مواردی جزو چیزهایی است که در ذات طراحی هر دربی وجود دارد.
درب های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در انواع مختلف در سراسر دنیا وجود دارند
بیشتر مردم در طول روز با درب برقی سر و کار دارند به دلیل آموزش و آگاهی ضعیف این احتمال وجود دارد که از یک درب به صورت ناآگاهانی از جانب کاربر استفاده شود.
به طور کلی در مواجه با یک درب یا باید درب به صورت خودکار باز شود و یا اینکه از طریق دستگیره در را فشار دهید تا باز شود و به منطقه ای که نیاز دارید دسترسی پیدا کنید شنااسایی نوع درب ها معمولاً سریع و فوری
توسط کاربران انجام میشود و به گونه ای خاص و خودآموز در خودآگاه انسان قرار دارد.
اولین واکنش منطقی با دیدن در ب این تفکر است که باید از آن عبور کرد و وارد ساختمان شد .
درب ورودی یا باید اتوماتیک یا اینکه غیر اتوماتیک باشد البته نوع دوم را بیشتر دیده ایم و برخورد کرده ایم
هر فردی در حافظه ناخودآگاه خود دارای تجربیات و تصوراتی در مورد انواع درب و نحوه عملکرد آن ها می باشد ضمناً هر فردی در فاصله معینی از یک درب منتظر یک واکنش است اگر هیچ واکنشی دریافت نشود مطمئناً
به سراغ این می رویم که درب را با عملیات دست و فشار دستگیره باز کنیم
بنابراین ما به عنوان کاربر انواع درب منتظره یک کنش و واکنشی مانده و سپس تصمیم گیری می کنیم.
تشخیص نوع درب با چشم:
از روی دستگیره های موجود روی درب و یا امکانات سخت افزاری نصب شده روی درب می توان نوع آن را تشخیص داد همچنین استفاده از برچسب های “بفشارید” و یا “بکشید” نیز می توان نوع درب و عملکرد آن را را تشخیص داد.
از سوی دیگر وقتی به یک درب نزدیک می شویم و به صورت خودکار باز می شود طبق تجربیات گذشته سناریو های عبوری تداعی شده و عبور خود را زمانبندی میکنیم.
در هر موقعیتی تعامل های دیداری مبنی بر سر نخ هایی که به دست می آوریم منجر به نوعی تعامل با درگاهی می شود که باید از آن عبور کنیم
چه درب اتوماتیک باشد و چه درب دستی همه ما عادت داریم، تا طبق انتظارات پارامترهای خاصی پدیدار شود این پارامترها عموماً دارای مفاهیمی از نوع:
1) انواع درب ها
2) سالم بودن درب ها و یا خرابی آن می باشد.
3) بیشتر افراد از صدمات ناشی از خرابی درب ها آگاه نیستند.
بررسی آسیب های درب اتوماتیک
از میان آسیب های بررسی شده درب اتوماتیک که گاهاً منجر به مرگ افراد شده است مهمترین و شایعترین دلایل عدم بررسی عملکرد و بازرسی مداوم ، سرویس درب اتوماتیک بوده که به صورت مستند نیز اثبات شده است
آسیب ها معمولاً به دلیل قطع سنسور ها و حس گر هستند و ناشی از عدم بررسی عملکرد به صورت مداوم هستند.
افراد هنگام ورود به درب اتوماتیک گردان به دلیل استفاده از تلفن های همراه و همچنین عجله کردن افراد برای رفت و آمد ممکن است به صورت ناخودآگاهانه خطراتی را برای سایر افراد ایجاد کنند.
در بازبینی از فیلم های ذخیره شده مشاهده میشود که افراد مسن معمولاً در هنگام زمانبندی درب اتوماتیک اسلایدینگ نیز دچار سردرگمی شده و ممکن است که آسیب های جدی ببینند.
همچنین عدم تنظیم درست سوئیچ های درب اتوماتیک نیز ممکن است که باعث ایجاد آسیب به افراد هنگام عبور و مرور شود.
البته این آسیب شامل نقص فنی نمی شود و در حقیقت ناشی از خطای انسانی است شرکت تولید کننده سخت افزار ها و قطعات درب برقی معمولاً قطعات را در آزمایشگاه های مربوطه را به دقت و با سختگیری بیشتری مورد آزمایش قرار میدهند تا از کیفیت و کمیت قطعات اطمینان حاصل کنند.