عملکرد درب اتوماتیک

درب اتوماتیک سازه ای مرکب از اجزای مکانیکی، الکترومکانیکی و الکترونیکی است که اندازه، شکل، مکانیسم و کارایی آن به معماری و مهندسی ساختمان بستگی دارد. اجزای درب اتوماتیک شامل مرکز فرمان، موتور، سنسورهای حرکتی، غلطک ها، هرزگرد، تسمه، بست ها، شاسی و شکاور، شیشه، فریم های نگهدارنده شیشه که عموما آلومینیومی هستند، باتری و قفل می باشد. عملکرد درب اتوماتیک بسته به نوع و مدل آن متفاوت از یکدیگر می باشد که در ادامه بیشتر در مورد آن توضیح داده ایم.

عملکرد درب اتوماتیک 

درب اتوماتیک برای باز شدن دارای سنسور است. زمانی که سنسور یک نشانه را تشخیص می‌دهد، سپس سیگنال را به مکانیزم عملیاتی در فرستاده و پس از دریافت این سیگنال، مکانیزم در را باز می‌کند. سه نوع از معمول‌ترین انواع حسگرهای درب خودکار عبارتند از:

  • سنسورهای فشار
  • تشخیص حرکت و حسگرهای نوری
  • سیستم کنترل دسترسی یا سیستم مخابره ویدئویی

عملکرد درب اتوماتیک با سنسورهای فشار

سنسورهای فشار که در دهه ۱۹۶۰ معرفی شدند، از تغییرات وزن و یا فشار در بخش ورودی، برای تشخیص زمانی که درب باید باز شود، استفاده می‌کنند. سنسورهای فشار معمولا به صورت پد روی زمین نصب می‌شوند. هنگامی که یک فرد به درب نزدیک می‌شود و روی بخش ورودی و روی پد قدم می‌گذارد، در باز می‌شود، زیرا سنسور فشار، تغییر در فشار (وزن فرد) را تشخیص می‌دهد.

تشخیص حرکت و حسگرهای نوری

امروزه، اغلب درب ها اتوماتیک با سنسورهای ردیابی حرکت، کار می‌کنند. اکثر ردیاب‌های حرکتی از پالس‌های مایکروویو و یا سنسورهای مادون‌قرمز غیرفعال (PIR)برای تشخیص حرکت استفاده می‌کنند.

ردیاب‌های حرکتی پرتو مایکروویو، امواج مایکروویو را ارسال می‌کنند که بازتاب‌ها را از اجسام در حال حرکت اندازه‌گیری می‌کنند. در مقابل سنسورهای مادون‌قرمز غیر فعال، تغییرات دما را برای تشخیص گرمای بدن اندازه‌گیری می‌کنند.

سنسورها با تکنولوژی مایکروویو معمولا گران‌تر از سنسورهای مادون‌قرمز هستند، زیرا می‌توانند یک منطقه بزرگ‌تر را پوشش دهند. با این حال، آن‌ها همچنین در معرض خطر تداخل الکتریکی هستند.

چگونه باز شدن درب توسط سنسورها

هنگامی که یک سنسور شناسایی کرد که یک نفر باید وارد ساختمان شود، سپس یک سیگنال، به مکانیزم باز کردن درب می‌فرستد. مکانیسم باز کردن درب با یک موتور الکتریکی که درب را با نوع دربی که شما دارید، باز می‌کند.

انواع درب های اتوماتیک 

درب اتوماتیک کشویی: دربی ایده‌آل برای ترافیک دو طرفه، دره‌ای کشویی اتوماتیک ممکن است از خطوط بالای سرمان آویزان شده و یا با tracks و rollers نصب شوند.

درب اتوماتیک لولایی سوینگ: ایده‌آل برای ترافیک یک طرفه، که یا به سمت داخل و یا به سمت بیرون باز میشوند.

درب اتوماتیک گردان: ایده‌آل برای مناطق با ترافیک بالا، و این نوع درب ها، خروج و ورود همزمان را ممکن می‌سازد.

ساختار درب های اتوماتیک

درب های اتوماتیک دارای ساختار و قطعات مختلفی است که در ادامه بیشتر در مورد آنها توضیح داده شده است؛

  • اپراتور درب: یک اپراتور در اتوماتیک مجموعه‌ای از وسایل نقلیه و کنترل‌کننده‌ها است که در را باز/ بسته می‌کنند. آن شامل اجزایی مانند موتور خودرو و کنترل‌کننده درب نیز می‌باشد.
  • سوئیچ تعمیر و نگهداری: قدرت به اپراتور در را می توان به راحتی در طول تعمیر و نگهداری درب روشن کرد.
  • سنسورهای فعال‌سازی: سنسور فعال‌سازی برای فعال کردن دریچه‌ها و بستن درها با ارسال سیگنال به اپراتور درب استفاده می‌شوند.
  • [ یادداشت ] شکل بالا انواع مختلفی از سنسورهای فعال‌سازی را نشان می‌دهد. سنسور فعال‌سازی مناسب باید مطابق با استفاده و محیط انتخاب شود.
  • حسگرهای ایمنی: سنسور ایمنی مثل حسگرهای پرتو، افراد و یا اشیا را در مسیر درب تشخیص می‌دهند، که در آن تشخیص توسط حسگرهای فعال مشکل ساز است.
  • فن لایت: مغزی یا مواد دیگر که بین سقف و سرصفحه نصب شده‌است.
  • پنل کشویی درب: از قبیل شیشه ملایم، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ اغلب مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • پنل فیکس شده درب: پنلی که به شکل کشویی نیست.
  • قفل: در قفل را قفل کنید.

در این مطلب با عملکرد درب های اتوماتیک آشنا شدیم. عملکرد هر یک با توجه به مدل آنها و عملکرد هر یک متفاوت است. استفاده از درب های اتوماتیک نسبت به درب های سنتی مزایای بسیاری دارد که تقریبا تمامی مراکز تجاری به آن روی آورده اند.