شیشه کلیر
در صنعت شیشه سازی امروزه شیشه ها از نظر شفافیت به دسته بندی گوناگونی تقسیم شده که با نام های عامیانه شیت ، کلیر ، فلوت ، اکسترا کلیر یا سوپر کلیر و کریستال نام گذاری و تولید می شود، در این مطلب نگاهی به ویژگی خاص و کاربرد آن در این صنعت می پردازیم. نمونه اولیه ساخت شیشه در صنعت شیشه سازی به نام شیت بوده که دارای موج بوده و خال های جوش حبابی با کمی دفت در آن دیده می شود سپس شیشه فلوت در صنعت شیشه سازی به وجود آمد که شفافیت مناسب، بدون موج و خال جوش بوده، اما رنگ سبز آن مانع استفاده در پروژه های تزیینی و دکوراتیو می شود، سومین شیشه ای که در صنعت شیشه تولید شد شیشه کلیر نام دارد که از نظر شفافیت یهتر از شیشه فلوت و میزان سبزی شیشه بسیار کمتر از شیشه فلوت می باشد.
تشخیص فلوت و کلیر
تشخیص شیشه فلوت و شیشه کلیر با کمی دقت قابل درک می باشد پس از تولید شیشه های کلیر، شیشه هایی تحت عوان اکسترا کلیر و کریستال تولید شده که شفافیت بسیار بالای این نوع شیشه ها موجب شده بسیار از طراحان دکوراسیون داخلی ترغیب به استفاده از این نوع شیشه ها به خصوص درب اتوماتیک شوند. شیشه کلیر و اکسترا کلیر از نظر ظاهری تفاوت زیادی دارند زیرا لبه شیشه ی کلیر کالا سبز رنگ بوده اما لبه های شیشه اکسترا کلیر یا کریستال سفید رنگ و مایل به رنگ آبی فیروزه ای می باشد و در واقع اکسترا کلیر یک درجه بهتر از کلیر می باشد. صنایع شیشه و آینه کولیوند شیشه کلیر را در ضخامت های ۱۰ میل ، ۱۲ میل ، ۱۵ میل و ۲۰ میل عرضه می نماید و امکان فروش شیشه ها به صورت جام و البته قوانیز نیز وجود دارد.
قیمت شیشه سوپر کلیر
تعیین قیمت شیشه های کلیر با توجه به کارخانه ی سازنده شیشه و ابعاد شیشه تعیین خواهد شد اما توصیه ما به شما مشتریان گرامی اولویت قرار دادن کیفیت شیشه است و نه قیمت شیشه ، شیشه کلیر آماج صنعت آذر به نوعی از دیگر شیشه های کلیری که در کارخانه های دیگری تولید می شود دارای قیمت بیشتری است اما اختلاف قیمت بسیار ناچیز بوده و ارزش خرید آن را دارد .
تشخیص شیشه کلیر از شیشه کریستال
شیشه های کریستال و کلیر دارای شفافیت بالایی هستند اما شیشه کریستال به مراتب از وضوح و درخشندگی بیشتری برخوردار است و به دلیل وجود ذرات کریستالی در ترکیبات تولید شیشه ، هیچ گونه رنگ سبزی در شیشه مشاهده نخواهد شد ، یک راه تشخیص متداول این دو نوع شیشه رنگ لبه های شیشه است به گونه ای که لبه های شیشه کلیر سبز رنگ است اما لبه ی شیشه کریستال سفید و مایل به رنگی آبی فیروزه ای می باشد .
تمامی موارد اشاره شده در صنایع شیشه و آینه کولیوند با استفاده از شیشه های کلیر ، فلوت و کریستال تولید می شود اما در صورت استفاده از شیشه کریستال و کلیر شاهد خروجی به مراتب بهتر و با کیفیت تری نسبت به شیشه فلوت خواهیم بود . لازم به ذکر است که برخی افراد سودجو و فرصت طلب شیشه های فلوت را به جای شیشه کلیر و شیشه کلیر را تحت عنوان شیشه کریستال به فروش می رسانند لذا توصیه ما به شما مشتریان گرامی دقت در هنگام تحویل شیشه و درنظر گرفتن نکات اشاره شده در بالا می باشد .
انواع شیشه کلیر
شیشه کلیر دوجداره
برای تولید شیشه های دوجداره نیز بهتر است که از شیشه های کلیر و سوپر کلیر استفاده کرد چرا که قرار گرفتن دو شیشه روی یکدیگر موجب افرایش رنگ سبز شیشه فلوت یا ساده خواهد شد .
شیشه کلیر رنگی
صنایع شیشه و آینه کولیوند شیشه های کلیر و سوپر کلیر را در رنگ های دودی ، برنز و مسی عرضه می نماید جالب است که حتی رنگ شیشه نسبت به شیشه های فلوت متفاوت است ، به طور مثال برای ساختمانی که رنگ سفید به عنوان رگ اصلی در نظر گرفته شده است باید از شیشه های سکوریت دودی یا شفاف استفاده کرد .
شیشه کلیر لمینت
برای تولید شیشه های لمینت نیز بهتر است که از شیشه های کلیر و کریستال به جای فلوت استفاده کرد چرا که روی هم قرار دادن شیشه ها موجب سبزی بیشتر شیشه خواهد شد ، شیشه کلیر لمینت در پروژه هایی نظیر اجرای نرده شیشه ای ، پارتیشن شیشه ای و سقف شیشه ای کاربرد دارد در این صورت حتی اگر یکی از شیشه ها شکسته شود ذرات آن از هم جدا نخواهد شد .
شیشه کلیر طرح دار
در صنایع شیشه و آینه کولیوند با بهره گیری از دستگاه سندبلاست و چاپ طرح های مختلفی روی شیشه های کلیر به صورت مات و رنگی ایجاد می شود به طور مثال می توان لوگوی مجموعه را روی شیشه سندبلاست کرد .
سایر مطالب مرتبط :